Sanitas Constanța

Comunicat de presă: Conducerea Federației SANITAS își susține solicitările de modificare a OUG 91/2017 la Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților

Mâine, 6 martie 2018, la Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților se dezbat amendamentele la Proiectul de lege privind adoptarea O.U.G. nr. 91/2017 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017. Federația SANITAS va fi prezentă prin membrii Biroului Operativ pentru a-și susține solicitările.

Cele mai importante solicitări ale organizației noastre, care sunt obligatorii la acest moment pentru menținerea echilibrului în sistemul sanitar, sunt:

1. Păstrarea cuantumului actual al sporurilor pentru condiții de muncă pentru toate categoriile de personal prin prorogarea termenului de aplicare a art. 25, alin. (5), până la 1 ianuarie 2019.
2. Crearea bazei legale pentru acordarea sporurilor pentru condiții de muncă întregului personal din sistemul sanitar, prin modificarea art. 7 din Anexa II, capitolul II.

Atragem atenția cu maximă seriozitate, deputaților care vor vota mâine amendamentele la Proiectul de lege, că o atitudine inflexibilă față de argumentele pertinente ale Federației SANITAS, precum și dovada clară a faptului că nici deputații, nici guvernanții care au emis O.U.G. nr. 91/2017 nu înțeleg particularitățile sistemului sanitar și al celui de asistență socială, vor duce la escaladarea nemulțumirilor și ne vor obliga să recurgem la toate formele de acțiuni sindicale pentru a proteja veniturile membrilor noştri.

BIROUL OPERATIV al Federaţiei SANITAS