Angajații din sănătate și asistență socială din România vor intra miercuri 19 octombrie în GREVĂ DE AVERTISMENT, cu întreruperea activității timp de 2 ore în intervalul orar 8:00-10:00.

În acest interval vor fi asigurate doar urgențele și o treime din activitatea normală.  Vom face tot ceea ce este omenește posibil astfel încât pacientul să nu aibă de suferit.

Membrii SANITAS vor purta banderole și vor protesta în incinta unităților sanitare și de asistență socială. Așteptăm toți membrii de sindicat care nu sunt în timpul programului de lucru să participe la această acțiune sindicală și să susțină revendicările Federației Sanitas. Solicităm includerea în OUG 20/2016 a tuturor categoriilor de personal omise, eliminarea discriminărilor produse de cele două ordonanțe OUG 20/2016 și OUG 43/2016 și acordarea sporurilor la salariul de bază actual.

Dacă revendicările nu vor fi soluționate, luni 31 octombrie va fi declanșată GREVA GENERALĂ pe termen nelimitat, conflictul de muncă fiind deja înregistrat la Ministerul Muncii.

mesaj-eveniment