APEL către toți angajații din sănătate și asistență socială: HAIDEȚI SĂ ARĂTĂM CĂ ECHIPA MEDICALĂ NU POATE FI DEZBINATĂ!

0
45384

Spațiul public a fost inundat, în ultimele două săptămâni, de mesaje politice de tipul: ”Le-am crescut salariile în sănătate, dar ei sunt în continuare nemulțumiți! Nu înțeleg ce mai vor…”. De aproape două luni, decidenții politici se întrec în a spune acest lucru, în toate momentele și pe toate canalele!

Este una dintre cele mai perfide încercări de manipulare a opiniei publice, care aproape a reușit!

De fapt, realitatea este următoarea:

  1. Creșterile salariale au fost acordate discriminatoriu, în numele unui obiectiv care, la începuturile acestei guvernări, se anunța generos: oprirea exodului personalului calificat din sistemul public de sănătate!
  2. Legea – cadru a salarizării bugetare, în esență favorabilă unor categorii de personal are, din păcate, și o problemă gravă: tratează în mod inechitabil categorii de personal care lucrează împreună, în aceleași instituții și în aceleași condiții (vezi farmaciști, biologi, biochimişti, psihologi, infirmieri, brancardieri, personal TESA din spitale etc.!)
  3. Creșterile salariale promise au fost parțial anulate de trecerea contribuțiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului.
  4. Noul Regulament de sporuri, care putea să mai corecteze din inechități, se blochează în acea limită de 30% impusă de lege ordonatorului principal de credite.

Rezultatul este că sunt categorii profesionale care, de la 1 martie 2018, câștigă cu mult mai puțin decât se promite oficial, sunt categorii profesionale care rămân cu aceleași venituri ca până acum și sunt angajați care vor înregistra o pierdere de venituri!

SANITAS vă cere să demonstrați încă odată că cei care lucrează în sănătate și asistență socială nu se lasă înșelați de o astfel de ipocrizie politică! În acest moment este mai puțin important dacă suntem membri de sindicat sau nu! Important este să trecem peste falsele bariere create de decizia politică și, indiferent  de categoria profesională căreia îi aparținem, să cerem tratament egal și corect pentru TOȚI angajații din sănătate și asistență socială.

SANITAS  vă cere să rămânem uniți în fața acestei intenții de dezbinare! Am spus tuturor că personalul medical funcționează în echipă, hai să demonstrăm politicienilor că reacționăm ca o adevărată echipă!

Nu vrem anularea Legii-cadru a salarizării! Vrem completarea ei și aplicarea prevederilor pentru TOȚI salariații din sănătate și asistență socială, de la același moment – 1 martie 2018! Totodată, vrem un Regulament de sporuri echitabil și care să recunoască importanța muncii TUTUROR celor care lucrează în aceste domenii.

Nu vrem, sub nicio formă, pierderea creșterilor salariale obținute de medici și asistenți medicali! Dar suntem cea mai mare organizație sindicală din sănătate și asistență socială și susținem drepturile TUTUROR MEMBRILOR NOȘTRI, din toate categoriile profesionale!

Am dat guvernanților mai multe variante de soluționare a cererilor SANITAS! Mai au încă posibilitatea să corecteze tratamentul inechitabil la care sunt supuși angajații din sănătate și asistență socială și să evite o reacție generalizată a membrilor noștri de sindicat.

Dar pentru ca cererile SANITAS să aibă sorți de izbândă, trebuie să rămânem UNIȚI!

Ne adresăm în mod deosebit colegilor pe care actuala lege a salarizării îi tratează preferențial (indiferent de apartenența sindicală!): într-o societate în care politicienii parcă se întrec în a opune o categorie profesională alteia, haideți SĂ ARĂTĂM CĂ NU MAI PUTEM FI MANIPULAȚI!

Am insistat, în toate declarațiile publice, că personalul din instituțiile de sănătate și asistență socială lucrează în echipă și am cerut guvernanților să nu dezbine echipa!

Haideți să demonstrăm că funcționăm ÎN ECHIPĂ!

Susțineți, prin toate mijloacele pe care le aveți la dispoziție, solicitările SANITAS, pentru TOȚI colegii noștri din sănătate și asistență socială, iar noi vom lupta pentru a obține maximul posibil prin toate mijloacele la dispoziția unei organizații sindicale.

P R E Ş E D I N T E,
Leonard BĂRĂSCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *