Membrii SANITAS din unitățile sanitare și de asistență socială au participat la greva de avertisment astăzi 7 mai, între orele 09.00 – 11.00, manifestându-și nemulțumirea și indignarea față de discriminările și inechitățile din legea salarizării.
Avem speranța că negocierile purtate de conducerea Federației Sanitas cu Premierul României și ceilalți reprezentanți ai Guvernului vor duce la deblocarea situației actuale care este extrem de tensionată și la identificarea de soluții imediate pentru rezolvarea discriminările și inechitățile din legea salarizării.
În cazul în care Guvernul nu va propune soluții clare, cu termene precise, vom intra în GREVĂ GENERALĂ PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ.
Din respect pentru pacienții din sănătate și pentru beneficiarii din asistență socială nu ne dorim sub nicio formă să ajungem la această formă extremă de protest sindical – GREVĂ GENERALĂ PE PERIOADA NEDETERMINATĂ începând cu vineri 11 mai, dar dacă guvernanții nu doresc rezolvarea revendicărilor Sanitas, care sunt legale, pertinente și de bun simț, atunci vom fi nevoiți să recurgem la greva generală și o vom face.

ÎMPREUNĂ  SUNTEM MAI PUTERNICI !

BIROUL EXECUTIV AL SINDICATULUI SANITAS CONSTANȚA