Atragem atenția guvernanților că personalul medical are nevoie de echipament de protecție corespunzător astfel încât să fie capabil să asigure triajul, urgențele și tratamentele. Nu este admisibil să existe sincope de aprovizionare cu materiale, echipamente și aparatura. Riscurile la care sunt expuse cadrele medicale pot avea consecinţe foarte grave, chiar fatale.

          Unitățile spitalicești trebuie să dispună de stocuri suficiente de săpun şi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe, dar şi de măşti medicale de protecţie adecvate tipului de activitate, de mănuşi şi de echipament de protecție complet pentru personalul medical, în special, pentru cei care vin în contact direct cu pacienţii cu simptome respiratorii.

          Este nevoie de mobilizare maximă pentru a reduce riscurile de contaminare şi pentru a pregăti și dota sistemul medical să ofere ajutor celor bolnavi.

          Sănătatea şi securitatea în muncă a cadrelor medicale trebuie să devină o prioritate pentru România. În joc este viața celor care se află în prima linie a acestei lupte, a pacienților dar și a familiilor acestora.

          Lucrătorii din sănătate sunt în prima linie pe frontul de luptă împotriva Pandemiei cu COVID-19; dacă cedează aceasta linie se instaurează HAOSUL.

Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *