În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătăţii a simţit nevoia creării unei zile mondiale dedicate îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei. Din 1950 Ziua Mondială a Sănătăţii a fost celebrată pe 7 aprilie a fiecărui an, scopul fiind acela de a creşte nivelul de cunoştinţe la nivel global pe o anumită temă de sănătate şi de a atrage atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe OMS.

          Această zi este folosită ca un punct de lansare pentru programe sau proiecte pe termen lung, al căror acţiuni vor continua până la atingerea scopului propus.

          În 2020, Anul Internațional al Asistenților și Moașelor, Ziua Mondială a Sănătății, marchează munca asistenţilor şi a moaşelor în lupta împotriva Covid 19, aceştia oferind îngrijire şi tratament de calitate dar şi colectarea datelor pentru studii clinice.

          „Asistenții și moașele joacă un rol esențial în furnizarea serviciilor de sănătate. Acestea sunt persoanele care își dedică viața îngrijirii mamelor și copiilor; acordarea de imunizări pentru salvarea vieții și sfaturi de sănătate; îngrijirea persoanelor în vârstă și în general satisfacerea nevoilor esențiale de sănătate de zi cu zi. Ele sunt adesea, primul și singurul punct de îngrijire în comunitățile lor. Lumea are nevoie de încă 9 milioane de asistenți medicali și moașe, pentru a atinge acoperirea universală de sănătate până în 2030.

          Vă cerem ajutorul cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, pentru a ne asigura că forţa de muncă în ceea ce priveşte moaşele şi asistenţii medicali este suficient de puternică pentru ca toată lumea, de oriunde din lume, să beneficieze de îngrijirea medicală de care are nevoie”, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *