Continuăm demersurile și solicităm rezolvarea în regim de urgență a acordării voucherelor de vacanță pentru personalul finanțat de Ministerul Sănătății (UPU, SMURD, LSM, cercetare, cabinete școlare, etc.).
Ministerul Sănătății are obligația legală să asigure toate cheltuielile de personal, inclusiv voucherele de vacanță, așa cum am explicitat în materialul publicat pe 27 septembrie: „Tu nu primești vouchere de vacanță”
La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și al Serviciului Public de Asistență Socială Constanța, unități care au personal în această situație, conducerile unităților au realizat procedurile, dar în lipsa unui răspuns ferm al Ministerului Sănătății sunt în imposibilitatea să le acorde.
Motivarea Ministerului Sănătății că „nu are calitatea de angajator” nu-l exonerează pe acesta de respectarea obligațiilor legale, demonstrând în fapt o înterpretare eronată a situației, în condițiile în care unitățile au solicitat finanțarea voucherelor de vacanță și nu acordarea lor așa cum în mod greșit a interpretat Ministerul Sănătății.
Obligația de finanțare a acestor vouchere este obligația exclusivă a Ministerului Sănătății așa cum rezultă din Legea 95/2006, Norma metodologică de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 162/2008 și Ord. MFP 1954/2006 pentru aprobarea Clasificaţiei indicatorilor privind finanţele publice.
Această situație generează în unități tensiuni foarte mari, motiv pentru care Consiliul Județean al Sindicatului SANITAS Constanța solicită Biroului Operativ al Federației Sanitas din România să facă toate demersurile pentru rezolvarea în regim de urgență a acestor situații discriminatorii, în caz contrar se impune obținerea aprobărilor de rigoare pentru pichetarea Ministerului Sănătății. Acțiunile trebuiesc făcute până în data de 15 noiembrie 2018 având în vedere că limita maximă de acordare a acestor vouchere este sfârșitul lui noiembrie 2018.

Împreună suntem mai puternici !
Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Constanța