Anul 2019 a fost încă un an greu pentru angajații din sistemul sanitar și sistemul de asistență socială, iar în perioada ce va urma se anunță încercări și mai mari:

– schimbarea în integralitate a legislației din sănătate și asistență socială;
– accelerarea privatizării în cele două sectoare;
– intenția guvernanților de a restrânge și diminua drepturile câștigate;

În anul 2020 vom sta pe baricade făcând muncă sindicală, vom continua ,,să presăm guvernanții”, să înțeleagă că este nevoie de dialog social, de consultarea prealabilă și permanentă a reprezentanților partenerilor sociali (patronate – sindicate) pentru proiectele de acte normative care vizează sănătatea și asistența socială, salarizarea, legislația muncii, dialogul social, etc. Este imperios necesar ca noi sindicaliștii să avem posibilitatea legală să prezentăm puncte de vedere bine fundamentate și documentate în toate situațiile care pot afecta drepturile membrilor Sanitas.

Sperăm într-un an 2020 în care guvernanții să înțeleagă că fără investiții masive, stabilitate și predictibilitate legislativă, fără un dialog sincer cu toți factorii implicați în sănătate și asistență socială, nu se poate evolua și nu se poate menține pacea socială. Dorim un an în care să dăm dovadă cu toții de unitate și bunătate, iar incidentele izolate și nefericite să nu fie lăsate să umbrească munca angajaților din sănătate și asistență socială care luptă zi de zi cu lipsurile, boala și cu …. moartea.

Suntem mândri și onorați să reprezentăm cele mai importante categorii socio-profesionale care se ocupă de sănătatea viitorului națiunii române și mulțumim membrilor de sindicat pentru încrederea și susținerea acordată; vă dorim un AN NOU plin cu realizări remarcabile, împliniri și sănătate și vă așteptăm cu drag ca și în 2020 să ne fiți alături!

Biroul Executiv SANITAS Constanța
LA MULȚI ANI !
ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *