Sindicatul Județean SANITAS Brăila a premiat două membre care au salvat viața unui bătrân

0
3954

În momentul în care am pus mâna pe el nu avea puls. După 10 compresii puternice i-a pornit cordul. Cred că s-a ales cu vreo coastă ruptă, dar e în viață. Prietena mea, Oana Cocianu, și ea asistentă, m-a strigat și noi i-am acordat primul ajutor. Sunt foarte mândră că am reușit să-i salvăm viața” ne-a spus Alina Irina Stoiculescu, asistent medical al UPU Brăila, fostă handbalistă la Chimia Brăila la începutul anilor ′90.

Felicitări Alina Irina Stoiculescu, de la UPU Brăila și Oana Cocianu, asistentă la Spitalul Județean-corp B, care au demonstrat, prin acordarea primului ajutor, că meseria de asistent medical poate să salveze o viață și în afara unității spitalicești.

Iată o scurtă descriere a evenimentului, așa cum a fost relatat la momentul respectiv: la finalul meciului de handbal feminin dintre HC Dunărea Brăila și SCM Gloria Buzău încheiat la egalitate, scor 26-26, unui spectator brăilean, în vârstă de 69 de ani i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator. Norocul suporterului a fost prezența în public, chiar în zona în care se afla a doua asistente medicale, Alina Irina Stoiculescu, de la UPU Brăila și Oana Cocianu, asistentă la Spitalul Județean-corp B.

Cele două au intervenit rapid și l-au salvat. Echipajele SAJ care se aflau la sală erau ocupate cu două handbaliste accidentate grav în timpul meciului, câte una de la fiecare echipă.

După primele manevre de resuscitare, medicul Viorica Iuga a intervenit și l-a resuscitat pe bărbatul care, după ce și-a revenit, a fost preluat de un echipaj de la SAJ Brăila și transportat la UPU. Acesta a rămas internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Medicul Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila, care se afla la vestiarul echipei brăilene în momentul în care spectatorul a făcut stopul cardio-respirator, a spus după ce bărbatul a fost readus la viață că fără intervenția rapidă a celor două asistente pacientul risca să nu mai poată fi salvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *