Institutul Național de Statistică confirmă avertismentele SANITAS!

0
533

Salariul mediu net din sănătate și asistență socială a scăzut în februarie 2019, față de ianuarie 2019.

Datele Institutului Național de Statistică arată că, în luna februarie 2019, câștigul salarial mediu net în sănătate și asistență socială a scăzut cu 1,3% comparativ cu luna precedentă. În același timp, în alte sectoare bugetare s-au înregistrat ușoare creșteri: în administrația publică 1,6% iar în învățământ 1,3%.

Federația SANITAS a atras atenția autorităților, încă din luna decembrie 2018, că angajații din sănătate și asistență socială nu beneficiază, nici pe departe, de creșterile salariale promise începând cu luna ianuarie a.c.; din contră, mai multe categorii de angajați – infirmieri, brancardieri, biologi, farmaciști, kinetoterapeuți, fizioterapeuți etc. – vor avea în 2019 aceleași salarii sau vor înregistra chiar scăderi față de anul trecut.

Din nefericire, am avut dreptate: conform datelor oficiale publicate de INS, salariul mediu net în sănătate și asistență socială – corespunzător lunii februarie 2019 este de 3665 lei, mai mic cu 1,3% față de luna ianuarie. Și scăderea nu se va opri aici! Conform calculelor SANITAS, se vor înregistra în continuare pierderi, pentru că resursele pe care le mai au la dispoziție cele mai multe dintre instituțiile medicale nu vor putea susține salariile și toate celelalte cheltuieli decât cel mult până în luna aprilie!

SANITAS continuă demersurile pentru ca cele șapte revendicări anunțate la începutul acestui an să rămână în atenția autorităților, obligându-le prin toate mijloacele legale pe care le avem, în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, SĂ GĂSEASCĂ SOLUȚII ȘI RESURSE DE APLICARE A LOR!

Biroul Operativ al Federației Sanitas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *