Având în vedere situația critică de la DGASPC Constanța, generată de lipsa fondurilor necesare pentru plata salariilor  angajaților, în sensul că pentru luna noiembrie este asigurat doar 55 % din fondul de salarii iar în luna decembrie sunt ZERO lei pentru salarii, Consiliul Județean al Sindicatului SANITAS Constanța din 19.10.2021 a hotărât demararea unui amplu program de acţiuni sindicale de protest, respectiv pichetarea Instituției Prefectului Județului Constanța în fiecare zi, de luni până vineri, pentru urmatoarele 30 zile.

În acest sens a fost obținută aprobarea pichetării Instituției Prefectului Județului Constanța în 25.10.2021 între orele 14-15, urmând ca pentru restul perioadei solicitate aprobarea sa fie acordată în functie de modificările legislative apărute.

Facem precizarea că în contextul epidemiologic actual, vor fi respectate întru totul condițiile prevăzute de H.G. nr. 1090/2021, și anume:

  • participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  •  numărul de participanți va fi maxim 100;
  •  se vor asigura şi lua toate măsurile de protecție sanitară:
    – purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;
    – dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;
    – menţinerea distanţei fizice de minimum 1 m între participanţi etc.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI

Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Costanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *