Consiliul Național SANITAS solicită corectarea carențelor Legii Salarizării personalului bugetar, rămase nerezolvate după adoptarea OUG 91/2017

0
4338

În ședința din 11 – 12 decembrie 2017, Consiliul Național al Federației SANITAS din România, for decizional care reunește reprezentanții organizațiilor sindicale SANITAS din sănătate, asistență socială, inclusiv personalul TESA angajat în aceste sectoare de activitate, a analizat conținutul Ordonanței de Urgență  nr. 91, recent publicată, care modifică și completează Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Participanții la discuții au evidențiat toate neajunsurile acestui act normativ, care rezolvă doar o parte din omisiunile și neclaritățile Legii – cadru nr. 153/2017, subliniind în mod special acele probleme pe care partea guvernamentală se angajase, în întâlnirile anterioare, să le soluționeze.

Reprezentanții SANITAS au decis să continue demersurile la nivelul comisiilor de specialitate din Parlamentul României pentru ca, pe parcursul legislativ  de aprobare a O.U.G. 91/2017, să fie incluse în textul actului normativ și solicitările SANITAS rămase nerezolvate.

O altă problemă discutată de membrii Consiliului Național SANITAS este lipsa contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate ”Sănătate”. Cei prezenți au subliniat că este pentru prima dată, în 27 de ani, când drepturile angajaților din domeniu nu sunt acoperite de prevederile unui astfel de document, negociat și semnat cu Ministerul Sănătății.

Totodată, colegii din țară au venit cu o serie de propuneri privind conținutul noului Regulament de sporuri, organizația noastră fiind pregătită să reia acest subiect în cadrul negocierilor cu Ministerul Sănătății, negocieri ce se vor derula începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2018.

Biroul de Presa al Federatiei Sanitas din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *